Mindfulness

Kurs i Mindfulness

Mindfulness er bevisst tilstedeværelse i øyeblikket uten å dømme.

Fra fortolkning til fakta

Mindfulness er en måte å forholde seg til livet på som fører tidløs visdom inn i våre moderne hektiske liv. Vi har en tendens til å leve mesteparten av livet i tankene våre, enten vi grubler over hva som har skjedd i fortiden eller forestiller oss hva som kan skje i fremtiden.

Gjennom mindfulness utvikler vi evnen til å bli bevisst hva som faktisk skjer i livene våre, snarere enn at tankeinnholdet vårt: våre forestillinger, antagelser, fantasier, vurderinger, håp eller bekymringer fargelegger fakta.

Ingenting kan skje i fortid eller fremtid. Livet utfolder seg kun i nåtid. Ved å trene på evnen til å hvile vår oppmerksomhet i øyeblikket, blir vi i stand til å erfare direkte hva som skjer akkurat her, akkurat nå.

Verktøy mot stress

Midt i en travel hverdag med høye krav om prestasjon er det lett å bli revet med av stresstanker, grublerier, bekymringer med mer.
Mindfulness gir deg et verktøy slik at du selv kan ta styringen over dine følelser, sinnsstemninger og tanker, og leve livet ditt i følge det som egentlig har betydning for deg i stedet for at du styres av ubevisste mønstre.

Tilfredse mennesker er også mer klar-tenkende, løsningsorienterte, kreative og optimistiske, de har mer overskudd og bedre helse.

Google

Ledende bedrifter rundt omkring i verden tilbyr nå mindfulness til sine ansatte. Google har til og med laget sitt eget mindfulness program som heter ”Search Inside Yourself”. De har forstått at å styrke menneskers indre tilfredshet, øker fortjenesten.

Forskning

Forskning viser at mindfulness kan forhindre eller redusere stressrelaterte sykdommer, samt at det har positiv effekt på immunforsvaret, smertelindring, kronisk depresjon, søvnkvalitet, og angst. Mindfulness fører også til økt konsentrasjon, indre ro og en generell følelse av velvære.

Forskningen viser til meget positive resultater på livskvaliteten, det forskes ikke lenger på om det virker men hvordan.

Innhold

På dette Mindfulness-kurset vil du få en innføring i hva Mindfulness er, hvordan bruke det i arbeidshverdagen, i forhold til deg selv og andre. Du vil lære et praktisk verktøy slik at du kan trene på egen hånd. Ingen forkunnskaper kreves, kun et ønske om å forholde deg til hvert øyeblikk i livet ditt på en gunstig måte.

Kursleder:

Kursleder er Cecilie Testman. Cecilie har blant annet 3 års utdannelse i Mindfulness fra Voicing Instituttet i Sveits fra 2000-2003. Hun er Senior Trainer i The Potential Project som er et internasjonalt samarbeid rettet mot bedriftsmarkedet. Hun underviser også i gode livsvaner og kroppsbevissthet, som tilfører en ekstra dimensjon til kurset i Mindfulness.

Kurset kan legges opp fra to timer til to dager. Ta kontakt, så tilpasser vi et program i samsvar med bedriftens behov og ønsker.

 

Oslo

Dato:

20.januar 2014

12.mai 2014

Tidspunkt:

09-16

Sted:

Radisson Blue Hotel Nydalen

Kursavgift:

1950 inklusiv te,kaffe og frukt.